Drip Pot Wood Neck - Hario 240 ml
Hario Drip Pot slouží k přípravě jednoho až dvou šálků filtrované kávy o celkovém objemu 240 ml. Káva je extrahována přes bavlněný filtr a díky tomu se do ní dostane více olejů. Výsledkem je plnější a bohatší chuť.
Jak na Drip Pot:
- před prvním použitím vyvařte látkový filtr, následně ho namočte do vody, aby nebyl vařící a poté pořádně vyždímejte
- filtr navlečte na obruč a umístěte jej do nádoby tak, aby se vyvýšené švy opíraly o vnitřní stranu nádoby
- připravte si kávu v poměru 1:14 až 1:18 (1 gram kávy na 15 až 18 gramů vody) vhodnou pro přípravu filtru
- kávu namelte o něco jemněji než na French Press (středně hrubé mletí)
- horkou vodou propláchněte filtr umístěný v nádobě, tím obojí zahřejete
- otřepte přebytečnou vodu z filtru a vylijte ji z nádoby
- vsypte kávu do filtru a lehce s nádobou zatřeste, aby byla káva rovnoměrně rozložená
- zalijte kávu cca 50 gramy horké vody (ideální teplota se pohybuje mezi kolem 92 °C až 94 °C). Vodu zalívejte krouživými pohyby od středu ke krajům dripperu
- nechte zhruba 30 sekund odpočinout
- zalijte kávu zbytkem vody, opět krouživými pohyby
- nechte extrahovat cca tři až pět minut, extrakce je v látkovém filtru zhruba o minutu až dvě delší než při přípravě v klasickém dripperu
- filtr vyjměte a podávejte kávu
- filtr nikdy nenechte uschnout, ale skladujte jej vyčištěný v uzavřené nádobě s vodou v lednici
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dripper |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Příprava kávy v Hario Drip Pot Wood Neck
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář