Dripper keramický Hario V60-02 bílý
Keramický dripper Hario V60-02 v bílé barvě určený pro přípravu jednoho až čtyř šálků kávy o celkovém objemu 450 ml.
Příprava kávy v dripperu:
- připravte si kávu v poměru 1:14 až 1:18 (1 gram kávy na 15 až 18 gramů vody) vhodnou pro přípravu filtru
 - kávu namelte o něco jemněji než na French Press (středně hrubé mletí)
 - horkou vodou propláchněte papírový filtr a šálek či konvičku, do které se bude káva extrahovat. Zbavíte se tím nežádoucích pachů a zahřejete dripper
 - vsypte kávu do filtru
 - zalijte kávu cca 50 gramy horké vody (ideální teplota se pohybuje mezi kolem 92 °C až 94 °C). Vodu zalívejte krouživými pohyby od středu ke krajům dripperu
 - nechte zhruba 30 sekund odpočinout
 - zalijte kávu zbytkem vody, opět krouživými pohyby
 - nechte extrahovat cca tři minuty
 - kávu nyní můžete podávat
 
Příprava kávy v Hario dripperu
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
                Přidat komentář
            
                        


