The MINERS - Kostarika, Honey Process, Jorge Calvo y Teresita Robles(Espresso)

Chuťový profil: Lesní med, žluté jablka, mandle, krémové tělo, jablečný mošt

Balení: 250g

Farma: Finca la Casa, Café Benigno
Nadmořská výška: 1514 m. n. m.
Zpracování: Honey
Odrůda: Catuai - Caturra
Způsob přípravy: Espresso, Moka Pot

Skladem (> 3 ks)
Značka: The Miners
290 Kč
Kategorie: Káva na "filtr"

Příběh kávy

Značka Cafe Benigno se poprvé objevila na trhu již v roce 2017 s cílem nabízet výběrovou kávu. Srdcem celého projektu je Teresita Robles Navarro, jenž s touto myšlenkou poprvé přišla.
Za své rozsáhlé znalosti v oblasti pěstování kávy Teresita vděčí převážně svému otci Benignu Robles Fallas, jenž ji poté inspiroval k pojmenování zpracovatelské stanice po něm.

Benigno byl tvrdě pracující člověk a velký milovník přírody.
Hlavní vizí rodiny Robles je poskytování skvělých a jedinečných káv, které jsou plně dohledatelné ke konkrétnímu farmáři. Jejich zákazníci tak mají jedinečnou možnost získat kávu, která bere ohled na životní prostředí a férové jednání ke všem, kteří se podíleli na celém procesu.

Teresita je zodpovědná za veškerou produkci, logistiku a zpracování káv.
Rodina se rovněž snaží každoročně inovovat, aby dosáhla ještě lepších výsledků na mezinárodním trhu.

Pár slov o kávě
Finca La Casa se nachází v výšce okolo 1500-1600 m.n.m.
La Casa v současné době pěstuje převážně odrůdy Caturra a Catuaí.
Na farmě se během roku nepoužívají žádné chemické hnojiva za účelem zkvalitnění půdy a postupném zvyšování kvality a kvantity.

Farma je obklopena celou řadou stromů jako banánovníky, plantany, castor, güitite, avokádovníky, jocote a poró, které kávovníkům poskytují dostatek stínu.

Část fincy La Casa se v současné době již třetím rokem renovuje.
Hlavním důvodem je výsadba nových kávových odrůd jako například F1 Millenium, Obatá, Catigua, MG2 a Geisha jenž by v budoucnu měly nahradit stávající Caturru a Catuaí, které se postupně dostávají na konec své produkční životnosti.

Zpracování a sušení.

Jakmile se třešně ručně sklidí, nechají se odležet ve vnitřním tanku následujících 24 hodin a poté se putují na vyloupání.
Z třešní se odstraňuje pouze vrchní slupka, tak aby duřina zůstala netknutá. Vyloupané třešně poté pokračují do dalšího tanku, kde následujících 36 hodin fermentují za neustálé kontroly teploty.
Následné sušení probíhá kolem 22 dnů, v závislosti na počasí, na afrických postelích na přímém slunci. Přes noc se přikrývají průhlednou, nepromokavou plachtou, která zabraňuje přístupu vody a vlhkosti, které by mohly kompromitovat kvalitu kávy. 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: