ECM Classika II
Užijte si atmosféru italského espresso baru i v té nejmenší kuchyni. Perfektní jedno bojlerový kávovar i pro malé prostory. Jeho hlavní předností je technické řešen, které ukožňuje připravit kvalitní espresso i s velmi malý kávovarem. Design celého kávovaru je nadčasový a elegantní v klasickém provedení leštěného nerezu.
Kategorie: | ECM |
---|---|
Hmotnost: | 18.5 kg |
Bojler - typ: | Jedno komorový |
Bojler - izolace: | Ano |
Bojler - materiál: | Nerezová ocel |
Bojler - objem: | 0,7 l |
Čerpadlo: | Vibrační |
Nádržka na vodu: | Ano - 2,8 l |
Napájení: | 220-240 V / 50-60 Hz |
Příkon: | 1750 W |
Regulace teploty: | Presostat |
? Vyhřívání hlavy: | Termoskopické |
Šířka: | 250 mm |
Výška: | 395 mm |
Hloubka: | 447 mm |
Pro indikaci a kontrolu tlaku extrakce kávy má kávovar analogový manometr (tlakoměr). Kávovar má také snadno přístupný regulační šroub pomocí kterého se dá nastavit přetlakový ventil a tím i regulovat tlak při extrakci. Tento šroub je dostupný po odklopení horního panelu.
Kávovar má jedno-komorový bojler o objemu 0,75l a je vyroben z nerezové oceli. Celý bojler je izolovám proti tepelným ztrátám.
Při přípravě mléčné pěny je třeba manuálně přepnout ohřev na vyšší teplotu a odpustit parním ramínkem vodu z bojleru aby se udělal prostor pro páru. Po ukončení šlehání je třeba opět bojler dopustit a vypnout ohřev. Vše je indikováno pomocí světelné kontrolky.
Kávovary je ideální pro domácí použití pokud preferujete predevším espresso. Je možné si také udělat kávu s napěněným mlékem jako je například cappuccino nebo latte macchiato ale pouze pokud děláte jen několik techto káv za den. Při větší oblibě našlehaného mléka doporučujeme zvážit kávovar s dvojitým bojlerem.
1 Jak připravit espresso
2 Jak pěnit mléko
3 Jak správně čistit hlavu kávovaru
4 Výměna těsnění a sprchy E61
5 Představení ECM
Představení kávovaru Classka II
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.