Mlýnek Fellow ODE se dočkal razantního upgradu

Dva roky. Tolik si páni inženýři vzali na další vývoj populárního mlýnku Fellow ODE. A když ho konečně uvolnili do prodeje, jen se po něm zaprášilo. V čem celý upgrade spočívá a vyplatí se generaci 2 pořídit?

Pořádné kameny

V centru celé inovace byly především mlecí kameny. Ty v původní verzi nemlely dostatečně jemně, což byl problém hlavně při mletí světle pražených káv. Na paškál si je proto vzal Nick Terzulli, certifikovaný Q grader a VP společnosti Fellow.

Ve vývoji se zaměřil na to, aby kameny mlely jemněji a aby tolik nedocházelo k víření malých částic namletých zrn. A že uspěl. Mlýnek Vám teď dovolí i ty nejdrobnější úpravy hrubosti, a díky tomu dostanete maximum chuti i ze světle pražených káv. 

Antistatická technologie

Kromě kamenů na přetřes přišla i statická elektřina, která byla u původní verze často zmiňovaným problémem. Káva se zachytávala v útrobách mlýnku, na stěnách zásobníku a celkově byl všude kolem nepořádek. S tím je teď konec.

Větší zásobník

Drobné úpravě neunikl ani zásobník. Ten byl zvětšen a byl upraven jeho sklon tak, aby kávová zrnka lépe padala do mlecí komory. Úměrně s tím se zvětšil i zásobník na namletou kávu. 

Fellow tým si dal opravdu záležet a zvolil si těžší cestu. Vylepšení se tak nedočkalo nejen to, co obvykle bije do očí, ale i drobnosti, které kávová komunita zmiňovala jako pouhý "diskomfort". Rozdíl v ceně oproti první generaci je 3000 Kč a verzi 2 nyní pořídíte za 10 990 Kč.